Četiri poena Bavčića u porazu KAOD-a od Panathinaikosa

Poraz za Bavčića i Markovića

Četiri poena Bavčića u porazu KAOD-a od Panathinaikosa

M. Šljivak

Košarkaši Panathinaikosa savladali su večeras na svom parketu u 19. kolu grčke A1 lige ekipu KAOD-a naših Nenada Markovića i Edina Bavčića rezultatom 87:70.

KAOD je odigrao dosta dobro prvu četvrtinu. Panathinaikos je imao minimalno vodstvo tokom cijele prve dionice, koja se međutim povećala u samom finišu ovog dijela igre na pet razlike 23:18 i to nakon tehničke greške za Nenada Markovića.

Gostujući tim se dobro držao i tokom druge dionice. Bili su konstantno u igri, a na poluvrijeme je Panathinaikos otišao sa sedam poena prednosti 45:38.

Panathinaikos je prednost od desetak poena održavao tokom kompletne treće četvrtine. Nakon 30 minuta igra imali su prednost od 11 razlike 67:56. Ipak, u posljednjoj dionici u potpunosti se raspala igra KAOD-a. Panathinaikos je povećao svoju prednost na konačnih plus 17.

Edin Bavčić je u poraženom timu ubacio četiri poena, a Pao je do pobjede predvodio Sofoklis Schortsanitis sa 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.