Četiri poena i ovacije za Nurkića u debiju za Zadar

Ovacije za Nurkića

Četiri poena i ovacije za Nurkića u debiju za Zadar

Midhat Šljivak

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, Jusuf Nurkić, debitovao je sinoć za svoj novi tim Zadar u susretu Kup Hrvatske protiv Sonik Puntamike kojeg su dobili 83:54.

Sonik se držao odlično u prvom poluvrmenu u kojem su zaostajali samo šest poena 41:35, da bi u nastavku presudio kvalitet Zadra. Lagano su povećavali prednost, te su na kraju slavili ubjedljivu pobjedu kojom su  ostvarili plasman u završnicu Kupa Krešimira Ćosića.

Naš mladi centar je u svom debitantskom nastupu ubacio četiri poena bez promašaja iz igre, a po ulasku u igru dobio je velike ovacije pune dvorane u Zadru. Zadrane je do pobjede predvodio Batur sa 16 poena.

Pored Zadra, na završni turnir ukoji se igra od 5. do 7. februara plasirali su se očekivano Cedevita, Split i Cibona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.