Četiri poena Kuzmića u porazu Joventuta

Četiri poena Kuzmića u porazu Joventuta

Midhat Šljivak

Drugo kolo španske ACB lige nastavljeno je danas a u najzanimljivijem susretu Unicaja je na svom parketu savladala Joventut rezultatom 73:71.

Utakmica je donijela dosta uzbuđenja. Na poluvrijeme je Unicaja otišla sa devet poena prednosti 36:27, ali je u trećem periodu Joventut zaigrao mnogo bolje, te je uveo utakmicu u neizvjesno završnicu u kojoj su se međutim bolje snašli domaći košarkaši, te su došli do pobjede.

Bh. košarkaš Ognjen Kuzmić je u dresu Joventuta svom nekadašnjem timu ubacio 4 poena, te je imao tri skoka za nešto više od 18 minut ana parketu.  Albert Oliver je kod Joventuta ubacio 21 poen, a kod pobjedničkog sastava Urtasun je ubacio 12 poena.

U ostalim utakmicama gostujuće pobjede su upisale ekipe Gran Canarije, Valencije i Xacobea. Valencia je savlaala Murciu 78:77,  Gran Canaria Manresu 80:64, a Xacobeao Fuenlabradu 79:71.

Domaći trijum je upisala Caja Laboral koja je deklasirala Cajasola rezultatom 90:70.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.