Četiri poena Wrighta u ubjedljivom trijumfu Spartaka

Četiri poena Wrighta u ubjedljivom trijumfu Spartaka

Midhat Šljivak

Košarkaši Spartaka iz St. Petersburga savladali su  danas kao gosti ekipu Nizhny Novgorod rezultatom 86:68 u susretu 14. kola ruske PBL lige.

Nizhny je odigrao dobro prvu dionicu koju su riješili u svoju korist 23:17, ali je Spartak već u drugoj dionici preokrenuo rezultat u svoju korist, te se na odmor otišlo sa tri razlike za Spartak 40:37.

Nakon izjednačene treće dionice, u posljednjih deset minuta Spartak je u potpunosti razbio Nizhny, pa su na kraju došli do ubjedljive pobjede u ovom susretu.

Zack Wright je igrao nešto više od 14 minuta na ovom susretu, te je postigao četiri poena. Vladimir Dragičević je ubacio 26 poena u pobjedničkom sastavu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.