Četiri poraza bh. kadetkinja

Mediteransko prvenstvo

Četiri poraza bh. kadetkinja

O. Lekić

Ženska kadetska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je četiri poraza na 6. prvenstvu Mediterana u Pločama (Hrvatska).

U grupnoj fazi takmičenja bh. mlade rukometašice izgubile su susrete od Crne Gore s 11:21, Slovenije 18:20, Tunisa 18:19 i Španije 6:24.

U razigravanju za plasman od 6. do 10. mjesta kadetkinje BiH danas se sastaju s vršnjakinjama Grčke.  

Na turniru učestvuje 10 reprezentacija, s mladim rukometašicama rođenim 1994. i 1995. godine. U toj dobi ekipe igraju tri seta po 15 minuta, svaki se set boduje zasebno jedan bod, a na kraju se zbroje svi golovi i ekipa koja je postigla više dobiva još dva boda.

U polufinalnim susretima sastaju se Hrvatska i Slovenija, te Španija i Portugal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.