Četveroligaš šokirao navijače: Koga smo to mi ovdje doveli?

Yaya Toure na treninzima

Četveroligaš šokirao navijače: Koga smo to mi ovdje doveli?

E. Škorić

Član League Two, četvrtog ranga engleskog nogometa, objavio je fotografiju svog "pojačanja" i zbunio navijače.

Leyton Orient je četveroligaš bez prevelikih ambicija, ali je imao veliku čast da ugosti Yayu Tourea. Nekadašnja zvijezda Premiershipa trenira sa niželigašem posljednjih dana, a i u Leytonu su svjesni da od toga da zaigra za njih skoro da nema ništa.

Toure je trostruki osvajač Premier lige, osvajao je Ligu prvaka i Afrički kup nacija, a igrao je za Beveren, Metalurg Donjeck, Olympiakos, Monaco, Barcelonu i Manchester City.

Kratko je opet bio član Olympiakosa, a do ovog ljtea je igrao u Kini za Qingdao Huanghai. Vratio se u Englesku i u 37. godini se sprema za novu sezonu, mada se očekivalo da bi mogao da okonča uspješnu igračku karijeru.

Daleko je on od onog starog Tourea koji je igrao u Cityju ili Barceloni, ali svaki navijač Leytona bi dao sve na svijetu da naredne sezone nosi dres njihovog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi