"Ako postanem predsjednik, dolazi nam Yaya Toure"
EPA

Predizborno obećanje

"Ako postanem predsjednik, dolazi nam Yaya Toure"

Nekadašnji fudbaler Barcelone i Manchester Cityja Yaya Toure (37) u potrazi je za novim klubom otkako je napustio Kinu.

Poslije šest mjeseci saradnje Toure je odlučio da napusti Qingdao Huanghai, a iako već ima 37 godina na plećima, o prekidu karijere još ne razmišlja.

Prethodnih sedmica Toureovo ime se dovodilo u vezu sa Botafogom čiji su čelnici odlučni u namjerama da naprave 'dream team', međutim na kraju bi Bjelokošćanin mogao da potpiše za Vasco da Gamu. Ali pod jednim uslovom.

U Vasco da Gami odvija se predsjednička kampanja, u igri su šestorica kandidata, a trenutno najaktivniji je brazilski advokat Leven Siano koji je navijačima dao obećanje da će, ukoliko pobijedi, dovesti upravo Tourea.

Da stvar bude zanimljivija, Siano je kao 'garanciju' objavio i video u kojem Toure potvrđuje da je sve dogovoreno.

Ostaje nam da vidimo kako će se završiti ova priča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi