Četvrti uzastopni poraz Zahirovićevog Bochuma

2. Bundesliga, 11. kolo

Četvrti uzastopni poraz Zahirovićevog Bochuma

Ekipi Bochuma ove jeseni definitivno ne ide ništa od noge. Nakon što su u prethodna tri kola 2. Bundeslige upisali isto toliko poraza, fudbaleri Bochuma dodatno su produbili rezultatsku krizu ovoga kluba novim, četvrtim, porazom u nizu.

U okviru 11. kola popularne Cvajte tim bh. reprezentativca Adnana Zahirovića, koji je susret odgledao sa klupe za rezervne igrače, poražen je na gostovanju kod Auea sa 2:1. 

Gosti su odlično otvorili susret i već u 3. minuti utakmice golom Sukuta-Pasua stigli do ranog vodstva od 0:1. Tim Petera Neururea je nakon vodstva uspjevao parirati domaćinu, pa je na poluvrijeme otišao sa golom prednosti.  

Ipak, nastavak drugog poluvremena, i to njegov sami početak, bio je koban po Bochum. Dobar centaršut Janjića u trećoj minuti nastavka na najbolji način je iskoristio Kocer i pogodio za poravnanje. 

Radost domaćih navijača nije se ni smirila kako treba, a Kocer je svojim drugim golom na susretu, u 50. minuti, rezultat preokrenuo u korist Auea. 

Do kraja susreta na semaforu je ostao onaj rezultat iz 5. minute drugog poluvremena, a jasno je da se Bochum definitivno nalazi u rezultatskoj krizi.

U drugom susret koji je odigran u isto vrijeme između Sandhausena i Dynamo Dresdena nije bilo pobjednika, ali ni golova.

2. Bundesliga, 11. kolo:
Aue – Bochum 2:1 (Kocer 48, 50 / Sukuta-Pasu 3)
Sandhausen – Dynamo Dresden 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.