Organizatori Afričkog kupa nacija su dotakli dno: Senzaciju turnira su ponizili dan nakon ispadanja

Nevjerovatno

Organizatori Afričkog kupa nacija su dotakli dno: Senzaciju turnira su ponizili dan nakon ispadanja

Admin Čaušević

Afrički kup nacija prolazi kroz dosta kontroverzi i diskutabilnih odluka. 

Ostalo je još da se odigraju polufinalne utakmice. Snage će odmjeriti Burkina Faso i Kameron te Senegal - Egipat.

Apsolutna senzacija turnira bila je selekcija Komora koja je odigrala herojski, izboreno je historijska osmina finala gdje je upisan poraz od domaćina Kameruna.

Toj utakmici je prethodio skandal jer organizatori turnira nisu dozvolili Komorima da na gol postave golmana iako je prethodno bio negativan na koronavirus.

Dodatno poniženje za Komore stiglao je dana nakon utakmice kada su orgnizatori turnira odlučili da novčano kazne simpatičnu selekciju.

Naime, Komori su kažnjeni sa 5 hiljada dolara jer su pokazali manjak poštovanja prema dresovima te sa još 2 hiljade dolara što su kasnili na početak utakmice dvije minute.

Podsjećanja radi, na golu Komora stajao je lijevi bek Chaker Alhadhur. On je branio sa brojem 16 na leđima i s njegovim ispisanim imenom.

Inače, taj broj je na turniru nosio golman Moyadh Ousseni preko kojeg je Alhadhur prelijepio broj 3. To se nije svidjelo organizatorima turnira te su uputili kaznu Savezu Komora.

Top Komentari

Manager
Još gore stvari radi Vic_omir Zeljković
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi