Komori cijelu utakmicu igrali s igračem manje, a onda eurogolom stigli nadomak velike senzacije

Domaćini ipak prošli

Komori cijelu utakmicu igrali s igračem manje, a onda eurogolom stigli nadomak velike senzacije

Eldar Ganibegović

I domaćin Kamerun plasirao se u četvrtfinale Afričkog kupa nacija.

Ova selekcija danas je s 2:1 savladala Komore i tako zakazala duel s Gambijom u narednoj fazi takmičenja.

Nije dobro krenulo po Komore. Već u sedmoj minuti Abdou dobija direktan crveni karton i ostavlja svoju ekipu na cjedilu.

U 29. minuti Kamerun stiže do vodstva, a na asistenciju Aboubakara pogodio je Toko-Ekambi. OVDJE pogledajte taj pogodak.

Iako su ionako u podređenom položaju, čak i s igračem manje Komori četiri minuta kasnija zamalo dolaze do izjednačenja. Mogni je šutirao, Onana sjajno brani, na odbijenu loptu natrčava El Fardou Ben, ali Onana ponovo brani i održava vodstvo svoje selekcije.

Prvih desetak minuta drugog poluvremena donosi nam dvije šanse Aboubakara i jednu Moumija, ali ostaje 1:0. U 65. minuti Aboubakar postiže pogodak, ali je on poništen zbog ofsajda.

Oglasi

Pet minuta kasnije Aboubakar konačno postiže gol i to ispravan i duplira vodstvo svoje ekipe. Pogledajte gol OVDJE.

Opet samo četiri minuta nakon gola Kameruna velika šansa za Komore, ali Mohamed pogađa stativu. U 79. minuti Onana ponovo sjajnu brani, Ben je šutirao.

Ipak, nagrada za hrabru igru Komora stigla je u 81. minuti. Vidjeli smo jedan od najljepših golova na turniru, M'Changama je uputio torpedo iz slobodnjaka s oko 35 metara i savladao Onanu. 

Ipak, Kamerun do kraja nije dozvolio veliko iznenađenje i plasirao se dalje.

Afrički kup nacija, osmina finala:

Kamerun - Komori 2:1 (Toko-Ekambi 29, Aboubakar 70'; M'Changama 81')

Top Komentari

user1613662710
Ovo je sramota za fudbal ova organizacija ove sudije i sve ,treba zabranit ovo da se igra
10 0
celikze
Ja golcine jarane.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi