Chapecoense savladao Atletico Nacional u prvoj utakmici
Foto: EPA

Finale Recopa Sudamericanae

Chapecoense savladao Atletico Nacional u prvoj utakmici

Ekipa Chapecoensea slavila je u prvoj utakmici finala Recopa Sudamericane protiv kolumbijskog Atletico Nacionala, rezultatom 2:1.

Recopa Sudamericana je trofej za koji se bore, prošlosezonski pobjednik Copa Libertadoresa sa pobjednikom Copa Sudamericane.

Chapecoenseu je CONMEBOL nakon prošlogodišnje tragedije, u kojoj su nakon pada aviona živote izgubili skoro svi članovi ovog kluba, dodijelio trofej Copa Sudamericane, iako finalna utakmica nije odigrana.

Chapoenense je odlično ušao u ovu utakmicu, te je poveo golom Reinalda sa bijele tačke u 24. minuti.

Torres je sjajnim pogotkom poravnao rezultat u 59. minuti, da bi konačni rezultat postavio Luiz Otavio, nakon ubačaja iz kornera, u 74. minuti i tako donio pobjedu brazilskoj ekipi.

Revanš utakmica će se odigrati 10. maja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi