Predsjednik Chapecoensea: Samo jedan klub nam je pomogao!

Mnogi su dali pusta obećanja

Predsjednik Chapecoensea: Samo jedan klub nam je pomogao!

Krajem godine je brazilski klub Chapecoense zadesila nevjerovatna tragedija, kada je u teškoj avionskoj nesreći poginuo gotovo kompletan igrački kadar ovog tima.

Nakon što je svijet čuo za Chapecoenseovu tužnu priču, mnogi veliki evropski klubovi obećali su da će im finansijski pomoći, ali je samo Barcelona održala riječ.

Tako tvrdi predsjednik Chapecoensea Ivan Tozzo, a njegove riječi prenijeli su ugledni brazilski mediji.

"Kada smo doživjeli strahovitu nesreću, svi smo se počeli pitati šta će biti s klubom. Bilo je realno pitati se da li ovo uopšte ima smisla, ali shvatili smo da ćemo sačuvati bolje sjećanje na naše stradale prijatelje ako klub opstane", rekao je Tozzo, koji je potom priznao:

"Mnogi klubovi su najavljivali da će nam pomoći, ali sada već polako izlazimo iz fokusa javnosti. Od evropskih klubova, jedino nam je Barcelona finansijski pomogla i na tome im beskrajno hvala. Međutim, mi ne tražimo milostinju i snaći ćemo se i bez toga". 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi