Checa i Melandri u vodećim ulogama
Melandri i Checa

Superbike prvenstvo

Checa i Melandri u vodećim ulogama

M. Maksimović

Nakon Phillip Islanda, Donington Park je proteklog vikenda bio domaćin najboljim motociklistima u okviru Superbike prvenstva.U prvoj utrci je slavio Marco Melandri, u drugoj Carlos Checa koji je ujedno i vodeći u ukupnom poretku.

Marco Melandri je ove sezone stigao u Superbikes kategoriju nakon osam godina provedenih u kraljevskoj klasi Moto GP prvenstva.Već na početku u Australiji je Melandri pokazao da se na njega ove sezone mora ozbiljno računati,što je potvrdio i u prvoj utrci na Doningtonu. U prvoj utrci je vodio veliku borbu sa Čehom Jakubom Smrzom koji posustaje dva kruga prije kraja.Carlos Checa je na Donington stigao sa dvije vezane pobjede, a treće mjesto u prvoj utrci je osigurao tek dvije krivine  prije cilja kada prolazi Leona Haslama.

Carlos Checa je bio dominantan u drugoj utrci, Leon Haslam je napadao na samom početku, ali je Španac izdrža napade i na kraju je ostvario treću pobjedu ove sezone.Drugo mjesto je pripalo Marcu Melandriju, treće domaćem vozaču Leonu Camieru.Camier je prije početka sezone imao zdravstvenih problema, malo je trenirao, pa njegovo treće mjesto predstavlja veliko iznenađenje.

Nakon dva vikenda i četiri utrke, Carlos Checa je vodeći sa 91 bodom, Melandri ima 72, dok je treći Leon Haslam sa 53.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.