Chelsea Davilu posudio Vitesse

Chelsea Davilu posudio Vitesse

E. Škorić

Dvadesetogodišnji Meksikanac, koji je u Chelsea stigao ovog ljeta iz Chivas Guadalajare, produžit će do Holandije. Plavci su ga posudili Vitesseu.

Riječ je o Ulisesu Davili, koji će sezonu provesti na posudbi u Vitesseu, kako bi se dodatno razvio, a onda će se nešto iskusniji vratiti na Stamford Bridge. Čitav posao dovršio je Vitesseov tehnički direktor Ted van Leeuwen koji je ovih dana boravio u Londonu.

"Davila je jako motiviran i sjajno će se uklopiti u Vitesse. Arnhem je idealna destinacija za početa njegove evropske avanture", rekao je Leeuwen.

Davila u Chelsea dolazi iz kluba u kojem je igrao i Javier Hernandez, mlada meksička zvijezda i napadač Manchester Uniteda.

Iako je ovog ljeta dobio poziv, Davila još uvijek nije debitirao u dresu meksičke A reprezentacije. Za U-20 odigrao je 11 utakmica i postigao tr gola. Inače, riječ je o veznjaku koji može igrati dosta prema napadu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije