Chelsea doveo Sturridgea, na meti i Pato

Chelsea doveo Sturridgea, na meti i Pato

Edmir Škorić

Očigledno je da ćemo gledati evropske gigante u novim izdanjima, odnosno sa novim igračkim kadrovima. Real i Chelsea već su počeli loviti igrače, a za Plave je potpisao i mladi napadač Cityja Daniel Sturridge. No to nije sve, Chelsea sprema i ponudu za Pata, mladog Brazilca iz Milana.

Madridskog Reala i Chelsea očigledno žele ostaviti tragau narednoj sezoni. Obje ekipe su na kormilo dovele nove stručnjake, a igrački kadar se svakim danom sve više popunjava i ojačava.

Novo ime londonskog Chelsea je i mladi napadač koji je kao slobodan igrač prešao iz redova Manchester Cityja. Daniel Sturridge će u zapadnom dijelu Londona imati veću platu, što je i bio jedan od razloga da preseli na Stamford Bridge. Na Eastlandsu mu nisu željeli dati platu koliku je on tražio, tačnije 55 hiljada dolara sedmično.

U međuvremenu, plavi dres bi od naredne sezone mogao obući i mladi Brazilac Alexandre Pato, vrhunski strijelac italijanskog Milana. Abramovič i co. su spremni izdvojiti 30 miliona eura za Brazilca, a britanski Daily Mail tvrdi kako bi dosegli i do 52 miliona eura, samo da dovedu na Stamford Bridge 19-godišnjeg fenomena.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.