Chelsea i Barcelona potvrdili polufinale
Slavlje igrača Chelseja

Drama u Londonu mirno u Munchenu

Chelsea i Barcelona potvrdili polufinale

M. Maksimović

U polufinalu ovosezonskog izdanja Lige prvaka, kompletiran je prvi par. Tako ćemo u polufinalu gledati duel Chelsea i Barcelone.  Chelsea je nakon velike drame u revanšu eliminisao Liverpool dok je Barca sapuno manje stresa izbacila Bayern.

Chelsea i Liverpool su večeras na Stamford Bridgeu odigrali jednu od najvećih utakmica u istoriji
kako svojih međusobnih duela tako i u istoriji Lige prvaka. Chelsea je na kraju ukupnim rezultatom 7:5 eliminisao Liverpool, nakon onih 1:3 u prvoj utakmici, vatromet golova završen na kraju golom Lamparda u 89. minuti za 4:4. Barcelona je i u drugom duelu protiv Bayerna ostala neporažena,
na Alianz areni je utakmica završena također bez pobjednika 1:1.

Chelsea - Liverpool 4:4

Veliku utakmicu smo vidjeli na Stamford Bridgeu večeras. Chelsea je i pored velike pobjede u prvoj utakmici tek u posljednjim trenucima revanš susreta potvrdio prolaz dalje. Liverpool je i pored teškog poraza u prvoj, bio vrlo blizu i pitanje je šta bi se dogodilo da Reyna nije kiksao u 51. minuti.

Samo hrabri, a takvih je bilo vrlo malo i u taboru Liverpoola su vjerovali da Reedsi mogu ostati u igri nakon 1:3 iz prve utakmice. A stvari su se na Stamford Bridgeu počele vrlo brzo mijenjati. Već u 12. minuti dobra akcija Liverpoola, Kuyt je s desne strane pronašao Benayouna, ovaj petom loptu gura
Torresu koji je sve dobro napravio, ali je zamalo bio neprecizan. U sljedećem napadu Lampard je pokušao iz slobodnog udarca, lopta je otišla pored gola, to je kasnije ćemo vidjeti bila najbolja prilika Chelsea u prvom dijelu.

Već tada smo mogli vidjeti kako Reedsi drže Chelsea vrlo visoko, lopta je rijetko prelazila na polovinu gostiju. Iako u takvoj igri Liverpool nije imao veliki broj pravih prilika, sve je naplatio vrlo brzo. U 19. Cantalejo je dosudio slobodan  udarac za Liverpool, Fabio Aurelio se iskosa s desne strane namještao, svi su očekivali na centaršut, ali je on odlučio šutirati. Niska lopta je završila u donjem lijevom uglu iznenađenog Checha. Gol koji je stigao kao naručen za Rafu Beniteza.

U 26. minuti Liverpool ima dva gola prednosti. Nakon što je Ivanović u kaznenom prostoru povukao Xabija Alonsa, Cantalejo je pokazao, opet na iznenađenje domaćih navijača na bijelu tačku.Usput Ivanović je dobio žuti karton. Naravno da Xabi Alonso nije propustio priliku za 0:2.

Hiddink nije ni sanjao da će se naći u ovakvoj situaciji, pa već u 36. minuti na teren umjesto
Kaloua šalje Anelku. U tom periodu se Chelsea propudio, ali bez konkretne prave šanse. Na drugoj strani velika prilika za Liverpool, ali šut glavom Kuyta uspijeva odbraniti Cech

Nastavak nudi jednu sasvim drugačiju priču. Sve ono što je napravila ekipa Rafe Beniteza nestalo je šest minuta. Igrala se 51. minuta, kada Anelka prolazi po desnoj strani, proigrava Drogbu koji pada a Reyna postiže autogol. Samo šest minuta kasnije Chelsea se vraća u utakmicu, do kraja.
Carragher je srušio Drogbu, a pravu bombu iz slobodnog udarca šalje Alex za 2:2.

Chelsea kompletira preokret u 76. minuti. Drogba je prošao po lijevoj strani, a na pravom mjestu je
bio Lampard za 3:2. Golijada se nastavila, ali na drugoj strani terena. U 81.minuti Lucas šutira, lopta pogađa Essiena i na semaforu je 3:3. U 83. minuti se opet situacija  počinje komplikovati po sastav Chelsea.Riera ubacuje sa lijeve strane, Kuyt glavom donosi opet vodstvo Liverpoolu i opet su Reedsi udaljeni jedan gol od senzacije.

Nakon novog pokušaja Drogbe, uskoro stiže u četvrti gol Chelsea.Minutu prije kraja, Drogba se izborio za jednu loptu, Anelka je u nastavku akcije pronaša Lamparda koji efektno sa nekih 17-18 metara pogađa za konačnih 4:4. Posljednju priliku na utakmici je imao N'gog čiji udarac zaustavlja na crti glavom u padu Essien.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Bayern - Barcelona 1:1

U situaciji kada Barcelona sa lakoćom lomi svoje protivnike u Primeri, ali u Ligi prvaka, iluzorno
je bilo očekivati da će ovakav Bayern nešto više napraviti u revanšu. U prvom poluvremenu nije bilo golova, ali je zato bilo nekoliko dobrih prilika na obje strane.  Najbolju je imao Bayern već u 5. minuti, kada Luca Toni loše šutira glavom. Barcelona je u dva navrata mogla do vodstva,
da je kojim slučajem Eto'o bio prisebniji. U finišu prvog dijela dobro šutira i Ribery ali nema gola.

Bayern je poveo već nakon dvije minute igre u nastavku.Ze Roberto gura u šansu Riberyja koji
efektno vara Valdesa za 1:0. Barca je pokušala izjednačiti u 53. minuti, odnosno 69. minuti, ali je uspjela tek u 75. Sjajna akcija ''od prve''  u 16- tercu Bayerna završena je dodavanjem Messija i golom Keite. Nakon izjednačenja Barcelone do kraja je utakmica zaključena bez većih uzbuđenja.

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

 
 


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.