Chelsea krenuo po Edina Džeku

Kako tvrde engleski mediji

Chelsea krenuo po Edina Džeku

Trener Chelsea Carlo Ancelotti, kako javljaju engleski mediji, jučer je dao nalog administraciji kluba da krene u posao dovođenja Edina Džeke na Stamford Bridge.

Kako su prenijeli engleski mediji, Ancelotti želi završiti posao oko dovođenja našeg reprezentativca u London do kraja ovog mjeseca, kada Džeki ističe klauzula u ugovoru prema kojoj ga Wolfsburg mora pustiti ukoliko neko za njega uplati 40 miliona eura.

Chelsea ima novca na računu za transfere, to ovom klubu od dolaska Romana Abramoviča uostalom nikad nije bio problem, a Ancelotti prati Džeku još iz vremena kada je sjedio na klupi Milana.

Ancelotti ima probelema sa napadačima, s obzirom da su Didier Drogba (32 godine) i Nicolas Anelka (31) u silaznoj putanji svoje karijere i sigurno je da se na dvojicu veterana vrhunski klub kakav je Chelsea ne može osloniti u potpunosti.

Predstavnici Chelsea navodno su već u Wolfsburgu, gdje sa čelnicima ovog kluba i predstavnicima Edina Džeke pokušavaju dogovoriti transfer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.