Chelsea kroji sudbinu i rezultate Vitessa?

Bivši vlasnik Vitessa se okomio na Chelsea

Chelsea kroji sudbinu i rezultate Vitessa?

Holandski savez pokrenuo je istragu o eventualnom namještanju utakmica engleskog Chelsea u holandskom prvenstvu. Izgledala krajnje zanimljivo, s obzirom da se radi u klubu iz druge zemlje, međutim, Chelsea kao klub već nekoliko sezone finansijski podržava Vitesse iz Arnhema.

Bivši vlasnik Vittesa, Merab Jordania optužio Chelsea kako je direktno učestvovao u namještanju utakmica u Holandiji. Prema Jordaniju, Chelsea ne želi da ekipa Vitessea izbori nastup u Ligi prvaka
jer bi to automatski značilo da bi jedan od ta dva tima morao da se odrekne mjesta u Ligi rvaka. Po pravilima UEFA-e zabranjen je nastup klubovima koji imaju istog vlasnika

Nekadašnji gruzijski fudbaler Merab Jordania je preuzeo ekipu Vittesa u teškim trenucima 2010. godine, kako bi klub izbjegao finansijsku propast.

" Menadžer Fred Rutten zna zašto nije mogao osvojiti naslov prvaka. Ekipu je doveo skoro do vrha, trebao nam je jedan igrač koji bi nam pomogao u osvajanju naslova, mislili smo da je to Kelvin Leerdam. Činilo se kako je transfer gotova stvar, ali je tada London intervenisao. Slična stvar se dogodila sa Wilfriedom Bonyjem kojeg smo jednostavno morali prodati iako sam ja razgovarao sa Michaelom Laudrupom da transfer pomaknemo za šest mjeseci " objasnio je Jordania.

Većinski vlasnik Vittesa je  Alexander Chigirinsky veliki prijatelj Romana Abramovich, a trenutačno na posudbi u holandskoj ekipi igraju Bertrand Traoré, Lucas Piazon, Patrick van Aanholt i Christian Atsu. U ovom trenutku Vittese ima 12 bodova zaostatka za vodećim Ajaxom, ali ima dohvatljiva četiri boda manje od Feyenoorda koji drži drugo mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.