Chelsea na krilima Anelke

Premiership

Chelsea na krilima Anelke

Teme:

Chelsea se pobjedom na gostovanju kod Fulhama 2:0 pridružio na vrhu tabele Tottenhamu sa maksimalnih 9 bodova, dok je u drugoj utakmici današnjeg programa novi Premijerligaš Burnley napravio još jedno iznenađenje. Nakon Manchestera, pao je i Everton.

Chelsea se od početka utakmice bacio na opsadu gola Fulhama, ali sve do 38. minute na semaforu je stajalo 0:0. U 38. minuti je Anelka, koji je danas odigrao maestralnu utakmicu, sjajnim pasom izbacio Drogbu, koji pogađa za 1:0. 

U nastavku utakmice Chelsea je nastavio s napadima ka golu domaćeg tima, što je rezultiralo novim golom u 75. minuti. Ovaj put je Nicolas Anelka bio strijelac i potvrdio je veliku formu u kojoj se nalazi na početku nove sezone. 

U drugoj utakmici poslijepodnevnog programa novi Premijerligaš Burnley je sa minimalnih 1:0 savladao Everton, koji se iznenađijuće nalazi na samom dnu tabele bez i jednog osvojenog boda. 

Utakmica nije bila nešto lijepa za oko, ali su igrači Burnleya igrali onoliko koliko im je bilo dovoljno da upišu novu pobjedu. Gol odluke postigao je Wade Elliott u 33. minuti utakmice na asistenciju Stevena Fletchera. 

Rezultati:

Fulham - Chelsea 0:2
Burnley - Everton 1:0 

Tabela:

1. Chelsea 9
2. Tottenham 9
3. Man Utd 6
4. Man City 6
5. Arsenal 6
.......................
18:Blackburn 0
19. Portsmouth 0
20. Everton 0

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.