Chelsea na pragu četvrtine finala

Dva gola Anelke protiv Kopenhagena

Chelsea na pragu četvrtine finala

Chelsea je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na Parkenu savladao Kopenhagen sa 2:0 i tako došao na korak do plasmana u četvrfinale.

Nicolas Anelka je postigao oba gola za Plavce. Francuski napadač se više puta našao u ofsajdu na ovom susretu, no dva puta je uspio zatresti mrežu Danaca.

Anelka u 17. minuti dovodi Chelsea u vodstvo od 1:0, a taj rezultat je ostao na semaforu do kraja prvog poluvremena. U prvom dijelu igra je prekinuta dva puta zbog povreda Ramiresa i Damea N'Doyea, no obojica su nastavila susret.

U nastavku Anelki nije bilo potrebno dosta vremena da postigne i svoj drugi pogodak na utakmici. U 54. minuti, 31-godišnji Francuz po drugi put trese mrežu Kopenhagena i tako ostavlja, kasnije će se ispostaviti, konačnih 0:2.

Domaći su u ovom susretu imali nešto više loptu u posjedu, ali gosti sa Stamford Bridgea stvorili su dosta više prilika, te su dvije iskoristili na pravi način.


Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti