Chelsea nudi 80 miliona za Moratu, Real želi više

Piše ugledni AS

Chelsea nudi 80 miliona za Moratu, Real želi više

Edmir Škorić

Chelsea mora ovog ljeta da pronađe napadača nakon što nije uspio da kupi Romelua Lukakua.

Lukaku je odabrao Manchster United i razočarano vodstvo Chelseaja okrenulo se drugim rješenjima u napadu. Među prvim pikovima su Alvaro Morata iz Real Madrida i Pierre-Emerick Aubameyang iz Borussije Dortmund.

Real Madrid je spreman da pregovara i da pusti Moratu, no ne za manje od 90 miliona eura, javlja ugledni AS, dok je chelsea navodno spreman da plati 80 miliona eura.

Morati završava medeni mjesec sa novopečenom suprugom Alice Campello i ubrzo bi trebao da se vrati predsezoni s Realom, ali sve su prilike da će ipak pripreme odraditi u Chelseaju. 

Antonio Conte je svakako za dolazak Morate, kojeg je bio doveo u Juventus na posudbu iz Reala dok je trenirao Staru damu, pa će pokušati ponovo da se spoji sa sjajnim španskim reprezentativcem.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Morata je sada prva želja čelnika Chelseaja, no nije isključeno da i Morata propadne, pa bi onda prva želja bio Aubameyang, kojeg također želi i Milan. No, kako sada stvari stoje, Morata će biti Chelseajev novi napadač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi