Chelsea prodao Alvara Moratu!

Atletico pristao platiti traženu sumu

Chelsea prodao Alvara Moratu! · Zvanično

Alvaro Morata se konačno izvukao iz "pakla" pošto ga je Chelsea prodao Atletico Madridu.

Španski napadač, koji se nije proslavio na Stamford Bridgeu, je zimus poslan u Atletico Madrid na posudbu do 2020. godine, ali su londonski Plavci imali opciju "opoziva" ovog ljeta.

Navodno je Chelsea i prijetio Atleticu da će prekinuti Moratinu posudbu ukoliko Jorgandžije ovog ljeta na realizuju njegov trajni transfer.

To se sada i desilo jer je Atletico pristao platiti 56 miliona eura Chelseaju za trajni transfer Alvara Morate.

Međutim, zvanično će se Alvaro Morata i u novoj sezoni voditi kao posuđen igrač Chelseaja, dok će se njegov transfer u Atletico aktivirati na početku sezono 2020/2021.

Podsjetimo, Alvaro Morata je u Chelsea stigao na ljeto 2017. godine iz Real Madrida za 66 miliona eura, ali se 26-godišnji Španac pokazao potpunim promašajem na Stamford Bridgeu.

Morata je i javno isticao da se ne želi vraćati u Chelsea iz Atletico Madrida, a želje su mu se sada ispunile.

Treba, međutim, napomenuti da nije isključeno da će Jorgandžije Moratu iskoristiti kako bi dovele neko od željenih velikih pojačanja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamiAm1234
Koji PROFIT CHELSEA. Plate 66 miliona, prodaju ga za 56 miliona. Kako Gazijaaa kaže, dobro TRGUJU..
0 1
Dragan
sta debili pisete stalno komentare
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi