Chelsea tri mjeseca bez Bosingwe

Chelsea tri mjeseca bez Bosingwe

Edmir Škorić

Loše vijesti stigle su u tabor Chelsea i reprezentacije Portugala. Defanzivac Jose Bosingwa izbivat će sa terena i do tri mjeseca, iako se u prvi mah činilo da će oporavak biti nešto brži.

Jedan od najboljih i najstandardnijih igrača Portugala, Jose Bosingwa, prošle je sedmice posjetio specijalista u Lisabonu koji mu je odmah preporučio operaciju. Potvrdili su to i u Chelseau, pa je Bosingwa morao "pod nož".

Sada se njegov oporavak očekuje tek za tri mjeseca, iako se u prvi mah mislilo da će to trajati znatno manje vremena. Veliki je to udarac za Carlo Ancelottija, ali i sa selektora Portugala Carlosa Queiroza koji je rekao:

"Razgovarali smo sa Bosingwom i pokušali podići njegov duh i to je za nas loš udarac, da bez njega morao igrati dodatne kvalifikacije. Ali, želimo mu sve najbolje u oporavku za njegov klub, a isto tako da nam bude na raspolaganju za Svjetsko prvenstvo, gdje se nadam da ćemo biti sljedećeg ljeta".

Na Stamford Bridgeu nemaju sreće, osim Bosingwe povrijeđeni su Ashley Cole kao i Didier Drogba. Ipak, njihove povrede su lakše prirode i za razliku od Portugalca uskoro će ponovo istrčati na travnjak.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.