Chelsea želi dvojac Džeko - Aguero

Na Stamford Bridgeu se traže napadači

Chelsea želi dvojac Džeko - Aguero

Sportski direktor Chelsea Frank Arnesen predložio je ekipi sa Stamford Bridgea dovođenje Edina Džeke u London u paketu sa Argentincem Sergiom Aguerom.

Ranije ove sedmice su se pojavile informacije kako londonski plavci žele dovesti Sergia Aguera iz Atletico Madrida, a u slučaju da ne uspiju privoliti Kuna na dolazak, alternativa bi mu bio Edin Džeko.

Međutim, situacija se promijenila kako je sportski direktor ove ekipe Frank Arnesen podnio izvještaj vlasniku kluba Romanu Abramovichu, prema kojem bi idealna opcija bila dovođenje obojice napadača, čime bi Chelsea dugoročno riješio napad.

Arnesen se nalazio u Zenici na susretu između Bosne i Hercegovine i Turske, gdje je imao zadatak da posmatra Edina Džeku, ali i Miralema Pjanića, koji se također nalazi na meti Chelsea.

Aguero ima 21, a Džeko 23 godine i njihovim bi dovođenjem Chelsea imao najmlađi i najkvalitetniji napadački dvojac u Evropi, tim prije što se sadašnji napadači londonske ekipe, Didier Drogba i Nicolas Anelka već nalaze u četvtroj deceniji života i karijere su im polako na zalasku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.