Chelseaju zabrana transfera godinu dana

Chelseaju zabrana transfera godinu dana

Edmir Škorić
Teme:

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) donijela je odluku po kojoj engleski Chelsea ne smije kupiti novog igrača u narednih dvanaest mjeseci (jednu godinu).

Čelnici Chelsea pokušali su nagovoriti 18-godišnjeg bivšeg napadača francuskog Lensa Gaela Kakute da raskine ugovor sa svojim klubom i pređe na Stamford Bridge. To je Chelsea koštalo godinu dana bez pojačanja, odnosno koliko im je FIFA zabranila kupovanje novih igrača.

"Chelseaju se zabranjuje registriranje novih igrača, bilo iz Engleske ili inozemstva, kroz dva sljedeća prijelazna roka", piše u FIFA-inom saopštenju.

Zbog toga FIFA je kaznila i samog mladog napadača , pa će Chelsea naredna četiri mjeseca igrati bez Kakute koji je stigao iz Lensa.

Londonskom klubu dozvoljena je prijava žalbe na ovu odluku.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.