Chicago Fire želi Ferdinanda

Chicago Fire želi Ferdinanda

Edmir Škorić

Američki nogometni klub Chicago Fire zainteresovan je za stopera Manchester Uniteda, 32-godišnjeg Rija Ferdinanda.

Ferdinandu, koji će za mjesec dana napuniti 33 godine, ugovor ističe krajem sezone, a kako Sir Alex Ferguson sve više računa na Chrisa Smallinga i Phila Jonesa, momcima koji su iskoristili ukazanu priliku poslije povrede Ferdinanda, njegova budućnost na Old Traffordu došla je pod znak pitanja, što je dovelo do špekulacija da bi engleski reprezentativac mogao na Atlantik.

"Fire je zainteresovan za Ferdinanda. Pratimo ga već dugi niz godina i bili bi oduševljeni kada bi imali igrača njegove kvalitete u Chicagu", prenosi Goal.com izjavu izvora bliskom američkom klubu.

Klub iz Chicaga trenutno je na sedmom mjestu u Istočnoj konferenciji, sa šest bodova manje od New Yorka i Houstona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.