Chicharito ima favorita za Zlatnu loptu, a to nije Ronaldo
Foto: EPA

Meksikanac smatra da Luka Modrić zaslužuje ovu nagradu

Chicharito ima favorita za Zlatnu loptu, a to nije Ronaldo

Cristiano Ronaldo je briljirao i u sinoćnjem finalu Lige prvaka između Real Madrida i Juventusa. On je sa svoja dva gola odigrao veliku ulogu u trijumfu madridskog kluba, ipak njegov nekadašnji saigrač Chicharito ne vidi Portugalca kao najvećeg favorita za prestižnu Zlatnu loptu.

Uz 25 golova u španskoj La Ligi, Cristiano Ronaldo je bio fantastičan i u pohodu Reala na odbranu trofeja u Ligi prvaka.

Ipak, uprkos njegovom sjajnom izdanju u finalu najprestižnijeg klupskog takmičenja, njegov nekadašnji saigrač iz Reala i bivši napadač Manchester Uniteda, Javier Chicharito Hernandez, smatra da jedan drugi igrač Reala zaslužuje nagradu za najboljeg igrača godine, Zlatnu loptu.

Naime, Chicharito smatra da Zlatna lopta, nakon svega viđenog, mora otići u ruke sjajnog hrvatskog veznjaka Luke Modrića.

Nakon završetka sinoćnjeg finala, Chicharito je na svom Twitteru objavio post:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Zlatna lopta Modriću, molim vas! Ogromno! Predivno!"

Meksički reprezentativac je 2014. godine boravio u Realu na posudbi, a očigledno je da gaji veliko poštovanje prema Modriću i njegovom fudbalskom umijeću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi