Chievo otkupio Zukanovićev ugovor od Genta

Tim iz Verone potvrdio

Chievo otkupio Zukanovićev ugovor od Genta

Chievo iz Verone danas je na svojoj zvaničnoj stranici saopštio informaciju da je otkupio ugovor Ervina Zukanovića od njegovog sada već bivšeg kluba Genta. 

Bh. reprezentativac protekle sezone za Chievo je nastupao kao posuđen igrač, a svojim dobrim nastupima u italijanskom šampionatu zadovoljio je ukuse rukovodstva kluba i njegovi papiri koštali su tim iz Verone oko milion eura. 

Chievo će vjerovati prodati Zukanovića u predstojećem periodu, obzirom da su veliko interesovanje za njegovo dovođenje pokazali Inter i Fiorentina.

Zukanović je tokom debitantske sezone postao nezamjenjiv igrač u rosteru Chieva, a pored Chieva i Genta u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao je još za Željezničar, Velež, Austriu Lustenau, Sulzberg, Uerdingen, Dender, Eupen i Kortrijk. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije