Christoph Daum novi trener Fenerbahcea

Christoph Daum novi trener Fenerbahcea

Adnan Beganović

Nakon tri sezone provedene na klupi Kolna njemački stručnjak Christoph Daum vraća se u Tursku, gdje će po drugi put u karijeri voditi Fenerbahce. 

Iako je imao još godinu dana važeći ugovor sa Jarčevima Christoph Daum odlučio se za odlazak. Njegova nova destinacija je Turska, odnosno Fenerbahce u kojem je već ranije radio.

Ovu vijest za Kolner Express potvrdio je i dopredsjednik kluba koji je novinaru ovog lista rekao da je jučer Daum nazvao prvog čovjeka Kolna, Wolfganga Overatha i rekao mu da odlazi.

Uprava turskog kluba nezadovoljna 4. mjestom u nacionalnom prvenstvu zahvalila se na saradnji Luisu Aragonesu i u Daumu pronašla novog trenera.

Izbor Dauma od strane Fenerbahcea nije slučajan, jer Nijemac uživa veliki ugled u Turskoj i to zahvaljujući naslovima prvaka osvojenim sa Bešiktašom 1995. te Fenerbahceom 2004. i 2005. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti