Trener PSG-a 'podivljao' na press konferenciji: "Šta god ti kažem, ti mi ne vjeruješ"

Smatra da novinari pretjeruju

Trener PSG-a 'podivljao' na press konferenciji: "Šta god ti kažem, ti mi ne vjeruješ"

Edmir Škorić

Trener PSG-a Christophe Galtier naljutio se na nekoliko pitanja vezanih uz napadača Kyliana Mbappea i zamjerio novinarima što se o nogometu uopšte ne govori na press konferencijama.

Za dva dana igra se francuski derbi između PSG-a i Marseillea, trenutnih lidera na tabeli, a u centru pažnje i dalje Mbappe, njegova navodna odluka da napusti klub, "tenzije i problemi unutar kluba"...

Francuski trener zamjerio je novinarima koji ga nikad ne pitaju o nogometu u vezi s glasinama.

"Prvo je da morate imati stručnost, iskustvo i određene godine da biste sve to uspjeli u najboljem slučaju. Ono što vam želim reći je da vi (novinari) nikada ne pričate o nogometu. Ovdje sam, menadžer sam PSG-a, ponosan sam i sretan zbog toga, i konačno shvaćam da utakmicu za utakmicom, konferenciju za konferencijom, moramo pričati jednu minutu nogometa u desetominutnoj konferenciji", rekao je Galtier, dodavši:

"I šta god da ti kažem, ti mi ne vjeruješ jer pišeš suprotno i govoriš suprotno. Ja kažem da ide dobro, da smo složni, a vi pišete suprotno. Nisam ovdje da komentarišem glasine. O Kylianu su se pojavile glasine na dan utakmice, Kylian je imao najbolje odgovore, igrao je dobro i izabran je za igrača utakmice. Imam mnogo mana, ali sam vrlo iskren, ne lažem te", kazao je Galtier.

"Ali možda bismo konferenciju za novinare mogli opet fokusirati na nogomet. Dobro ide u svlačionici. Možda se ne ljubimo svaki dan, ali ide jako dobro. I bolje nego na drugim mjestima".

Oglasi

O Messiju

"Leo je spreman za igru, jutros je normalno trenirao, ali vidjet ćemo kako će reagovati".

Galtier je igrao u Marseilleu, a sada kao trener PSG-a sjedi nasuprot tog kluba.

"Ja sam trener PSG-a i jako sam ponosan na to. Jako smo usredotočeni na ono što moramo učiniti. Moramo se pobrinuti da odigramo dobro, da unesemo ritam i kvalitetu u igru i usrećimo naše navijače. Pobrinut ćemo se da im to vratimo, ugodnu igru i učiniti ih ponosnima na svoj tim".

Pritisak?

"Nemam pritiska. Mučno mi je što ne pričam o nogometu i svom poslu. Moja strast je nogomet, pobjeđivati i ići što dalje na natjecanjima. Nemam nikakav pritisak zbog toga, ali pazim što on može učiniti mojoj ekipi".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG trenutno ima 26 bodova, bod više od Lorienta, a tri od Marseillea, koji je u dobroj formi bez obzira na neočekivan domaći poraz od Ajaccioa u prošlom kolu. Ovaj tim je upisao dvije pobjede nad Sportingom u Ligi prvaka u osam dana.

I PSG s druge strane igra dobro, tako da je za očekivati jedan jako uzbudljiv ligaški derbi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi