Ramos dobio žestoku kaznu, ali opet može biti zadovoljan s obzirom na ono što se najavljivalo

Dobio "samo" tri utakmice

Ramos dobio žestoku kaznu, ali opet može biti zadovoljan s obzirom na ono što se najavljivalo

E. Ganibegović

PSG je u utakmici 10. kola Ligue 1 prije pet dana remizirao kod Reimsa 0:0.

Od 41. minute PSG je imao igrača manje nakon što je isključen Sergio Ramos. Španski defanzivac je prvo dobio žuti karton, a odmah nakon toga i drugi zbog salvi protesta koje je uputio sucu.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Francuske odredila mu je kaznu i na kraju može biti zadovoljan sa "samo" tri utakmice koje će propustiti.

Tako Ramosa nećemo gledati na terenu u derbiju protiv Marseillea za tri dana, zatim na gostovanju kod Ajaccija, te na još jednom domaćem duelu, protiv Troyesa.

U Ligue 1 Ramos bi trebao ponovo zaigrati 6. novembra kada PSG gostuje ekipi Lorienta.

S obzirom na to da će odmarati u prvenstvu, Ramosa će Galtier vrlo vjerovatno koristiti u Ligi prvaka u utakmicama protiv Maccabija i Juventusa, 25. oktobra i drugog novembra.

Španski defanzivac itekako može biti zadovoljan odlukom Disciplinske komisije da ga suspenduje na tri utakmice, s obzirom na to da mu je prijetila suspenzija i do sedam utakmica zbog vrijeđanja suca.

Karton viđen u utakmici protiv Reimsa bio je 28. u karijeri Ramosa. Dijeli samostalni rekord igrača koji je napustio teren zbog crvenih kartona, najčešće u 21. stoljeću. Sastoji se od 26 kartona dobivenih u dresu Real Madrida i 2 već u dresu PSG-a.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Drugi na ovoj nepopularnoj listi je Rafael Marquez s 21 crvenim kartonom i Felipe Melo s 20 isključenja u karijeri.

Zanimljivo - Ramos nikada nije nikada dobio crveni karton u dresu reprezentacije Španije.

Top Komentari

King_Kenny
...Arapi podmazali,oni su vlasnici lige...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi