Počela čistka: Sedmorica otpisanih u PSG-u i za njih kreću dani kakve nisu u karijeri doživjeli
Foto - EPA

Galtier saopštio odluku

Počela čistka: Sedmorica otpisanih u PSG-u i za njih kreću dani kakve nisu u karijeri doživjeli

Midhat Šljivak

Novi trener PSG-a Christophe Galtier (55) već drugog dana u klubu počeo je s čistkom fudbalera.

Iskusni stručnjak je jučer predstavljen kao novi trener prvaka Francuske, a rad je već počeo i saopštio je sedmorici fudbalera kako nisu u njegovim planovima.

Tako mjesta u njegovom timu nema za dobro poznata imena. Višak su postali Layvin Kurzawa, Abdou Diallo, Idrissa Gueye, Ander Herrera, Julian Draxler, Thilo Kehrer i Mauro Icardi.

Klub će pokušati da proda ove fudbalere u narednom periodu i oni su sada na transfer listi.

Razmažene zvijezde suočavaju se s nečim što još nisu vidjeli u karijeri

Sportski direktor PSG-a Luis Campos ima provjerene metode koje koristi za rješavanje suvišnih fudbalera. One su itekako rigorozne.

Svi oni koji ne budu u planovima trenera i kluba bit će izdvojeni od ostatka ekipe. Luis Campos je odlučio da ti fudbaleri treniraju odvojeno od drugih igrača PSG-a i smatra da na takav način neće kvariti atmosferu u timu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Bit će sklonjeni od ostatka ekipe. Neće uopšte biti u istoj svlačionici s drugim igračima, oduzet će im se parking mjesto. Učinit će sve kako bi im pokazao da se na njih više ne računa. Ako ne dođe ponuda za igrača, pokušat će svim silama da raskinu ugovor", rekao je nekadašnji igrač Lillea Julian Palmeri kojeg je Campos 2017. godine uništio nakon što je odbio da napusti klub.

Campos želi uvesti maksimalnu disciplinu u PSG, baš kao što je to radio u svim ostalim klubovima, a vidjet ćemo hoće li mu to proći kod velikih zvijezda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi