Obrukao bogatog gazdu pred odabranim društvom: Od tada nije zaigrao, ali je uzeo milione

Zasigurno je profitirao

Obrukao bogatog gazdu pred odabranim društvom: Od tada nije zaigrao, ali je uzeo milione

Admin Čaušević

Jedan pogrešan i neshvatiljiv potez nekog igrača može stajati uspješne karijere, pogotovo ako se desi u nevažnim i prijateljskim utakmicama. 

Nekoliko mjesci nakon što su kupile Newcastle United bogate gazde iz Saudijske Arabije su engleski klub odveli na turneju u tu zemlju. Bilo je to u januaru prošle godine.

Svrake su tada igrale prijateljski meč protiv ekipe Al-Ittihada, a na tribinama su mogli biti prisutni samo odbarani, uključujući i kraljevsku porodicu.

Na tom meču Ciaran Clark je napravio nepromišljeni potez tako što je jedno od protivnika udario šakom u lice te je dobio crveni karton.

Iako se meč igrao iza zatvorenih vrata snimak je procurio na interenetu, a bogate gazde su žestoko kaznile Clarka.

Oglasi

Do te utakmice iskusni defanzivac je bio standardan u odbrani, a od tada nije zaigrao u niti jednom meču za Newcastle United.

Štaviše, naređeno je da završi na transfer listi, a tokom ljeta je poslan na posudbu u Sheffield United.

Teško je vjerovati da je Clarka pogodila činjenica što više nije igrao za Newcastle United, pogotovo kada pogleda na svoj bankovni račun.

Otkako su gazde naredile njegovo izbacivanje iz ekipe engleski defanzivac je od Svraka na ime plata dobio više od dva miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, ovaj fudbaler je član Svraka od 2016. godine, na kraju sezone mu ističe ugovor i jasno je da se njegova avantura završava na tužan način.

Ipak, s druge strane uspio je zaraditi ogroman novac zbog čega će mnogo lakše preboliti odlazak sa St. James Parka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi