Cibalia nadomak polufinala Kupa

Vinkovčani slavili u Puli

Cibalia nadomak polufinala Kupa

Edmir Škorić

Nogometaši Cibalije nadomak su plasmana u polufinale Hrvatskog kupa, nakon što su u Puli, rezultatom 3:2, savladali Istru 1960.

Vinkovčani su već na poluvremenu stekli prednost od dva gola (0:2). Prgomet je u 32. minuti pogodio za 0:1, a desetak minuta kasnije gostima je prednost udvostručio Kresinger.

Uspjeli su se Puljani vratiti u igru. Pauletić je u trećoj minuti nastavka smanjio na 1:1, a svega dva minuta prije kraja poravnao je Alimi. I kada se činilo da će se od nule krenuti u uzvratnoj utakmici koja se za dvije sedmice igra u Vinkovcima, Cibalia je preko Kolarića došla do pobjede.

U drugoj danas četvrtfinalnoj utakmici sastaju se Zagreb i Slaven Belupo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije