Cibalia odnijela bod sa Maksimira

Dinamo opet kiksao

Cibalia odnijela bod sa Maksimira

Edmir Škorić

U posljednjem susretu 12. kola HNL-a Dinamo je ponovo zakazao i na svom Maksimiru tek remizirao sa Cibalijom. Da stvar bude još gora, gosti iz Vinkovaca čak su i vodili, ali su se Modri golom Moralesa sa bijele tačke uspjeli vratiti.

Cibalija je na Maksimiru igrala veoma mudro i pametno, zatvorili su svoj gol i čekali strpljivo svoju šansu. Veliku šansu Dinamo je imao tek u 30. minuti kada je Morales sjajno pucao ali još bolje udarac odbranio golman gostiju Antolović. I onda šok za sve prisutne gledaoce na zagrebačkom stadionu.

Iz jedne veoma dobre kontre Cibalia dolazi do neočekivane prednosti. Husić je poslao dugu loptu za Prgometu koji vraća nazad do Kresingera a ovaj loptu bez puno muke šalje iza leđa Butine. Modri su uspjeli poravnati dvije minute prije odlaska na odmor kada je Tomić u svom šesnaestercu igrao rukom, a sudija Bebek bez puno oklijevanja pokazao na "kreč". Pedro Morales bio je siguran izvođač za, ispostavit će se, konačnih 1:1.

U drugom dijelu Dinamovci su napadali gol Cibalije koja se na kraju uspjela odbraniti i u Vinkovce ponijeti važan bod.

HNL, 12. kolo:
Dinamo - Cibalia 1:1 (Morales penal 43'/ Kresinger 31'/

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti