Cibalia ostala u društvu najboljih u Hrvatskoj

Bolji u doigravanju od Gorice

Cibalia ostala u društvu najboljih u Hrvatskoj

Endin Čaušević

Fudbaleri Cibalije večeras su na domaćem terenu savladali Goricu u revanš meču doigravanja za ostanak u HNL-u.

Cibalia je sezonu završila na pretposljednjem mjestu u HNL-u i bila je primorana da igra doigravanja protiv Gorice koja je bila druga u nižem rangu hrvatskog fudbala. Igrači Cibalije u prvom meču slavili su sa 2:0, dok su večeras osigurali ostanak u društvu najboljih.

Domaći su do prednosti stigli u 30. minuti utakmice kada je Basa zatresao mrežu gostiju. Ipak, deset minuta kasnije Gorica je izjednačila, a strijelac je bio Pejić.

No, Cibalia je sve dileme riješila u drugom poluvremenu. Prvo je u 58. minuti Glavica pogodio za 2:1, dok je konačnih 3:1 postavljeno u samom finišu meča nakon čega je uslijedilo veliko slavlje domaćih igrača koji će i naredne sezone igrati u najjačem rangu hrvatskog fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi