Cibalia savladala Osijek, remi Lokomotive i Goška

Lokomotiva i Cibalia u polufinalu Kupa Hrvatske

Cibalia savladala Osijek, remi Lokomotive i Goška

A. Haznadarević

U Kupu Hrvatske završena su sva tri susreta današnjeg programa četvrtine finala, u kojima su Lokomotiva Zagreb i Gošk, te Zelina i Hajduk odigrali bez pobjednika, dok je Cibalia savladala Osijek.

U prvom današnjem duelu bh. reprezentativac Avdija Vršajević je pogodio za remi Hajduka sa niželigašem Zelinom, dok je zagrebačka Lokomotiva odigrala bez golova sa Goškom.

 

U rezultatski najzanimljivijem meču Cibalia je slavila na gostovanju kod Osijeka rezultatom 3:1. Prvi pogodak za goste pao je već u prvom minutu susreta, a strijelac je bio Koledić. To je ujedno bio rezultat prvog poluvremena.

 

U šestom minutu nastavka Lesković je poravnao na 1:1, da bi Puljuć samo dvije minute kasnije ponovo doveo goste u vodstvo. Pobjedu Cibalije je ovjerio Bartolović pogotkom u posljednjem minutu susreta.

 

Rezultati:

Lokomotiva - GOŠK 0:0 (prva utakmica 1:0)

Osijeka - Cibalia 1:3 (prva utakmica 1:1)

Zelina - Hajduk   1:1 (uzvrat 12. decembra u Splitu)

 

U srijedu:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Slaven Belupo - Zadar (prva utakmica 0:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.