Cico Kranjčar: Pripreme odlično teku

Trener iranskog velikana

Cico Kranjčar: Pripreme odlično teku

E. Škorić

Najslavniji, najpopularniji i najtrofejniji fudbalski klub u Iranu je, dakako, Persepolis kojeg ove sezone sa klupe predvodi hrvatski stručnjak Zlatko Kranjčar. Bivši selektor Hrvatske najavljuje dobru sezonu za iranski tim.

Zlatko Kranjčar poznati hrvatski stručnjak i bivši selektor "kockastih" preuzeo je nedavno iranski Perspolis, jedan od tamošnjih najtrofejnijih i najslavnijih timova. Nakon pripremnog meča protiv NK Paykan iz Qazvina gdje je njegov tim remizirao (2:2), Cico je navijače tješio kako je to tek prva utakmica nakon teških fizičkih priprema.

"Rezultati pripremnih utakmica možda neće biti ono što smo htjeli, ali glavni cilj ovavkih utakmica je taktički uigrati ekipu. Vjerovatno ćemo imati još dvije prijateljske utakmice pred početak prvenstva".

"Sljedeću sedmicu posvetit ćemo se specifičnim taktičkim vježbanjem. Nadam se da će se naši povrijeđeni igrači vratiti, pa ćemo tada biti mnogo jači. Moj cilj je provesti moja dva omiljena sustava prije početka sezone", završio je popularni Cico.

Kranjčar je posljednjih nekoliko dana radio sa svojim pomoćnikom Irancem Hossein Abdijem, a njegov hrvatski pomoćnik Tomislav Ivković zakao je dolazak u Teheran tek u nedjelju.

"Imamo mnogo mladih igrača kojima je potrebno vremena da se dokažu. Pomoćni trener Abdi i ja ćemo im dati dovoljno prilike u nadolazećim danima, ne bi li došli do njihove idealne forme koju oni sigurno mogu pokazati. Nemamo brige u pripremi momčadi za prvenstvo".

Perspolis protiv Mesa iz Kermana otvara prvenstvo u četvrtak (6. august).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti