Cihat Arslan svojim metodama rada na Bilinom polju oduševio igrače Čelika
Arslan je veliki profesionalac i autoritet, a njegove metode rada odlično su prihvaćene i od strane igrača, koji su oduševljeni radom bivšeg selektora mlade reprezentacije Turske

Turski stručnjak želi veliko zajedništvo

Cihat Arslan svojim metodama rada na Bilinom polju oduševio igrače Čelika

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika dobro su krenuli u drugom dijelu sezone. Dvije pobjede (Sloboda, GOŠK) i remi protiv Tuzla Citiya, svakako da mogu zadovoljiti ljubitelje nogometa u Zenici.

Čelik je nakon pobjede protiv Slobode ostao bez trenera Adnana Örneka, kojeg je na klupi naslijedio njegov sunarodnjak Cihat Arslan. Ovaj 49-godišnji trener sigurno da je veliko trenersko ime, koje će nažalost u Premijer ligi BiH raditi samo do kraja sezone.

Arslan je nakon bogate igračke karijere, gdje je nastupao za mnoge klubove u Turskoj između ostalog i za Galatasaray,Gaziantepspor, Kayserispor, Istanbulspor, Kasimpasu...
Nakon što je okončao igračku karijeru prije 11 godina, odmah se bacio u trenerske vode, a u dosadašnjem dijelu trenerske karijere vodio je Kocaelispor, Göztepe, Boluspor, Karsiyaku, Balikesirspor, Akhisar, Istanbul B.B, Adanaspor...

Bio je i selektor mlade reprezentacije Turske, a njegov dolazak u Čelik svakako je velika stvar za Zeničane. Arslan je u Premijer ligu došao iz turske Super Lige, a trenirao je i brojne igrače iz BiH, poput Edina Višće, Ermina Zeca, Avdije Vršajevića i Edina Cocalića.

Sam dolazak ovog stručnjaka na Bilino polje donio je dosta promjena. Prema onome što su mediji, koji prate klub mogli vidjeti na treninzima, utakmicama, ali i prema riječima igrača Arslan je uveo dosta novina sve s razlogom da atmosfera u ekipi bude još bolja, te da igrači budu jedna velika porodica.

Između ostalog svi igrači moraju biti sat vremena prije treninga na stadionu, prije su treninzi bili u poslijepodnevnom terminu, dok je sada praksa da se treninzi odvijaju u 11:30 sati. Prije i poslije treninga u jednoj prostoriji na dispoziciji igračima je voće, kafa, sokovi i ostale stvari. Nakon svakog treninga, što svakako prije nije bila praksa, Arslan želi da svi igrači zajedno ručaju. Sama priprema treninga je drugačija, njegovi pomoćnici sat vremena ranije dođu na teren i pripreme sve što treba za trenažni proces, sve je maksimalno profesionalno što se svakako svidjelo i igračima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Arslan želi zajedništvo među igračima i po onome što smo vidjeli ne voli da se igrači između sebe svađaju ili ljute zbog neke lopte, promašene šanse... Novi trener Zeničana oduševio je sve u klubu i prava je šteta što će se u Zenici zadržati do kraja sezone.

Hoće li Čelik nastaviti pozitivnu seriju i na Tušnju, protiv tvrde Slobode, vidjet ćemo nakon subote, kada se od 15 sati ova dva tima sastaju u okviru 23. kola Premijer lige BiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zmijuga.loma
Dobice otkaz u roku od mjesec dana
2 9
Metropoljac
Čelik pobjeđuje Slobodu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi