NK Čelik razbio GOŠK

Siguran trijumf Zeničana

NK Čelik razbio GOŠK

M. Šljivak, foto: A. Lendo

Čelik je u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao GOŠK iz Gabele sa 3:1.

Čelik je ofanzivnije ušao u meč, ali je GOŠK dobrom defanzivom uspijevao da eliminiše sve napade domaćeg tima.

Ipak, u 22. minuti domaći koriste prvu šansu koja im se ukazala. Haris Dilaver je pogodio za 1:0 i nastavio je svoju seriju pogodaka.

Do kraja prvog poluvremena većih uzbuđenja nije bilo. Vrijedi izdvojiti dva opasna pokušaja Jurine za Čelik i šut Kovačića za GOŠK, ali većih šansi nije bilo i domaći su na odmor otišli vodstvom od 1:0.

Mato Neretljak već u uvodnih deset minuta nastavka pravi sve tri izmjene, ali mu to nije pomoglo, jer je Čelik jako brzo završio utakmicu. Anel Dedić je golovima u 58. i 61. minuti osigurao Čeliku pobjedu i bilo je nedostižnih 3:0 nakon sat vremena igre.

Uspio je GOŠK da zabije gol. Safet Mujkić je u 71. minuti pogodio za 3:1, a zatim su gosti stvorili nekoliko velikih šansi. Prvo je Hodžić zaustavio situaciju tri na jedan, a zatim Anel Husić promašuje zicer.

Ostalo je do kraja meča 3:1 i Čelik je došao do tri boda...

Premijer liga BiH, 22. kolo:

Čelik - GOŠK 3:1

ČELIK: Pavlović, Hodžić, Vrhovac, Dedić, Dilaver, Okić, Grahovac, Pecelj, Miletić, Jamak, Jurina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

GOŠK: Kozić, Karamarko, Hasanhodžić, Aletić, Kulović, Gržan, Đajić, Raguž, Knežević, Hasanović, Kovačić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Suad
Igra dobro nasa filijala,tako je Celik razigraj igrace FK Sarajeva...
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije