Cijela ekipa napustila teren jer je gay nogometašu rečeno da je - gay!

Povrijedili ga

Cijela ekipa napustila teren jer je gay nogometašu rečeno da je - gay!

E. Škorić

Cirkus bez presedana dogodio se u američkoj USL ligi, nakon što je cijela momčad San Diego Loyals napustila teren zbog homofobije u meču s Phoenix Risingom.

San Diego je vodio 3:1, ali je trener tog tima odlučio povući tim s terena jer je njegov igrač Colina Martina, javno proglašen kao homoseksualac, bio uvrijeđen nakon što su mu rekli da je - gay.

Krajnje bizarna situacija, trener San Diega Landon Donovan, inače proslavljeni američki reprezentativac, nije odustao od svoje namjere i pokušavao je sucima i delegatu objasniti kako je zapravo njegovom gay nogometašu teško palo to što su ga nazvali homoseksualcem.

Top Komentari

JointUnion87
Čak ni *****i ne vole da ih nazivaš *****ima. Pobogu.
6 2
BlueBoys
Šone brate, Nebojša je nekako ped..ski. :D
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi