Cijena 1.5 miliona eura: Young napustio Manchester United nakon osam i pol godina

Odlazi iz Premiershipa

Cijena 1.5 miliona eura: Young napustio Manchester United nakon osam i pol godina

A. Čaušević

Ashley Young više neće igrati za Manchester United nakon što su dogovoreni uslovi za njegov transfer u Inter. 

Young je još ranije saopštio čelnicima Uniteda da se priključi Interu zbog čega nije ni bio u kombinacijama za prethodna tri duela.

Visina transfera iznosi 1.5 miliona eura, ne računajući bonus koji se odnosi na broj nastupa igrača te eventualno osvajanje Scudetta.

Ovo znači da engleski fudbaler nakon osam i pol godina i 261 odigrane utakmicenapušta Old Trafford. Ove sezone je počeo 10 utakmica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Young je u United stigao 2011. godine iz Aston Ville. Osvojio je Premiership, FA kup, Liga kup te Europa ligu.

Bivši reprezentativac Engleske će nakon Alexisa Sancheza i Romelua Lukakau treći igrač koji je u posljednjih nekoliko mjeseci Manchester zamijenio Milanom.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skandi
Niti je Mancester sto izgubio, niti Inter sto dobio. Sretno mu bilo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi