Čile iznenadio Argentinu

Po jedna pobjeda svima

Čile iznenadio Argentinu

U drugoj prijateljskoj utakmici između Čilea i Argentine u San Bernardu domaći tim je iznenađujuće slavio protiv jednog od favorita predstojećeg Mundobasketa u Turskoj.

Čileanci su slavili pobjedu rezultatom 71:69, a samo noć prije ove dvije reprezentacije su odigrale još jednu utakmicu koju je Argentina dobila rezultatom 68:51.

Evandro Arteaga je predvodio Čile sa 20 postignutih poena, dok su kod Argentine bolji od ostalih bili Leandro Gutierrez sa 12 i Roman Gonzalez sa 11 poena. U utakmici odigranoj prethodne večeri  Juan Gutierrez i Matias Sandes su za Argentinu ubacili po 13 poena.

Dvije reprezentacije se pripremaju za akcije koje ih očekuju ovog ljeta. Oba tima će prvo nastupiti na prvenstvu Južne Amerike od 25-31. jula u Kolumbiji, a onda Argentinu očekuje nastup na SP-u u Turskoj koje počinje 28. avgusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.