Foto: EPA

Čile osvojio trofej

Čile najbolji tim Južne Amerike, Messi promašio penal

Midhat Šljivak

Reprezentacija Čilea odbranila je naslov prvaka Južne Amerike. Čileanci su u finalu Copa Americe pobijedili Argentinu boljim izvođenjem penala s 4:2 (0:0).

Bili su Gaučosi nešto bolji tim u ovom duelu. Posebno se to odnosi na prvo poluvrijeme kada su imali nekoliko opasnih pokušaja prema golu Claudia Brava, a vrijedi izdvojiti pokušaje Gonzala Higuaina i Nicolasa Otamendija.

U 28. minuti Čile ostaje s igračem manje. Marcelo Diaz je morao ranije pod tuš zbog drugog žutog kartona, ali mu se 15 minuta kasnije pridružio i Marcos Rojo. 

Na odmor se otišlo bez golova. Nastavak donosi nešto bolju igru Čilea, ali međutim i nakon regularnih 90 minuta mreže su mirovale i ušlo se u produžetak.

Ni produžeci nisu donijeli radost nijednoj selekciji. Penali su odlučilo pobjednika, a na kraju je to bio Čile, koji je pogodio četiri od pet penala. 

Promašio je kod Čileanaca Arturo Vidal, dok su je s druge strane prvo Lionel Messi zakucao loptu preko gola, da bi odlučujući penal promašio Lucas Biglia za trijumf Čileanaca.

Copa America, finale:

Argentina - Čile 0:0 2:4pp

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi