Čile s dva brza gola došao do finala

Polufinale Copa America

Čile s dva brza gola došao do finala

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Čilea plasirala se u finale Copa Americe. Aktuelni šampioni su u Chicagu savladali Kolumbiju s 2:0, te će u velikom finalu igrati protiv Argentine.

Meč je bio gotovo već za 11 minuta igre kada je Čile s dva brza gola stigao do trijumfa. Poveli su u sedmoj minuti kada je Aranguiz iskoristio grešku kolumbijske odbrane, te je pogodio za 1:0.

Samo četiri  minute kasnije novi gol u mreži Kolumbije. Udarac Alexisa Sancheza zausstavlja stativa, ali je na loptu natrčaio Jose Fuenzalida, kojem nije bilo teško da sa dva metra pogodi praznu mrežu za sigurnih 2:0.

Do kraja poluvremena još nekoliko dobrih šansi na obje strane. Ipak, golmani su bili na visini zadatka, te se na odmor otišlo vodstvo Čilea od 2:0.

Drugo poluvrijeme je počelo s dva sata zakašnjena. Vremenski uslovi, ogroma kiša i grmljavina nisu dozvoljavali da se odigra meč, koji je kasnio čitava dva sata.

Nastavak donosi crveni karton za fudbalera Kolumbije Carlosa Sancheza. Isključen je u 57. minuti i bilo je jasno kako Kolumbijci više nemaju šta tražiti u ovom meču.

Čile je sačuvao rezultat do kraja, te je stigao do novog finala sa Argentinom, koju su pobijedili prošle godine.

Copa America, polufinale:

Kolumbija - Čile 0:2 (Aranguiz 7', Fuenzalida 11')



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi