"Cilj Arisa u doigravanju je treće mjesto"

Edin Bavčić, bh. reprezenttaivac i član Arisa

"Cilj Arisa u doigravanju je treće mjesto"

Čak i na punim tribinama nije teško prepoznati visokog košarkaša. U polupraznoj Dvorani 1 KSC-a Skenderija, posao prepoznavanja našeg reprezentativca Edina Bavčića tako je bio još lakši.

Takav je upravo bio i dogovor za kratki intervju ovoga košarkaša za SportSport.ba, izuzetno lagan.

Iako na kratkotrajnom odmoru od obaveza u Arisu iz Grčke, Bavčić se ljubazno prihvatio zadatka informisanja naših čitatelja kada je u pitanju aktuelni trenutak ovog grčkog kluba za koji sa velikim uspjehom nastupa naš internacionalac.

Nakon što je Bosna upravo izgubila utakmicu 8. kola Lige 6 od Širokog (84:66), za početak razgovora zanimalo nas je kako je Bavčić vidio nastup svog nekadašnjeg kluba.

"Pa dobro, ja pratim Bosnu i iz Grčke i upoznat sam sa svim dešavanjima u klubu. Već sami plasman na prvo mjesto Lige 13 bio je veoma dobar rezultat. Mislim da treba momcima čestitati što se na ovakav način još uvijek bore jer znamo svi kako je situacija u klubu izrazito teška".

"Pogotovo Damjanoviću i Rahimiću "kapa dolje" jer ono što sam ja vidio, a to je da ginu za svaku loptu i da daju sve od sebe za što bolji rezultat. I ostali igrači su veoma dobro napredovali, većinu momaka dobro poznajem.Ovdje mislim pogotovo na  "Muhu" (Muamed Pašalić, op.a) za kojeg se odmah vidi da mnogo bolje igra. Zatim "Čamac" (Eldin Čamdžić, op.a)".

"Kada je u pitanju Šehović, vidi se da je bio povrijeđen, ali poznavajući njega i znajući koliki je radnik on će se veoma brzo vratiti. Hodžić je u zadnjim utakmicama dokazao da je veliki talenat, znam da pruža sve bolje i bolje igre. Mišljenja sam, da kada bi ova ekipa ostala na okupu, bila bi to svjetla budućnost kako za njih tako i za tim Bosne", rekao je je Bavčić nakon ćega smo se osvrnuli na njegove nastupe za Aris:

"Veoma sam zadovoljan i sretan u Arisu. Ekipa je kvalitetna i odlično sastavljena. Popunjena je izvrsno na apsolutno svim pozicijama. Upravo ovih dana smo se i pojačali pred play- off. Ja igram veoma dobro i ustalio sam se u ekipi".

"U subotu nam počinje doigravanje i nadamo se svi u klubu da bi mogli daleko dogurati. Cilj nam je treće mjesto koje vodi u Euroligu", raportira Bavčić o planovima svoje ekipe pred početak prvog kruga doigravanja u grčkom prvenstvu. Slijede utakmice protiv Marousija u kojem nastupa još jedan naš igrač Feliks Kojadinović:

" Da, mi smo već jednom i igrali u Atini gdje smo zabilježili pobjedu. Ali, kao što i sami znate play-off je jedna sasvim druga priča. Atmosfera je na terenima gdje nastupamo veoma živa, eksplozivna, navija se fanatično".

"Moram reći i to, što se kod nas rijetko piše, da Grci ujedno odlično poznaju i samu košarku tako da je veliki gušt i zadovoljstvo igrati pred takvom publikom", kaže Bavčić koji je za 6  utakmica koliko je igrao za Aris već došao do prosjeka od 12,3 poena i 7,2 skokova po susretu. Sve same lijepe informacije pred reprezentativna okupljanja koja će uslijediti ovoga ljeta:

"Selektor se tek za par sedmica vraća u Sarajevo, ali mi smo već dobili plan i program po kojemu se pripremamo. Svakodnevno sam u kontaktu sa mojim reprezentativnim kolegama. Naravno, 20. juli je još daleko i o svemu čemo imati vremena da razmišljamo kada za to dođe vrijeme", rekao je na kraju ovoga razgovora Edin Bavčić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.