Mušija: Pet igrača odlazi, dovodimo provjerene igrače

Mladost želi ostati u eliti

Mušija: Pet igrača odlazi, dovodimo provjerene igrače

D. Kurbegović

Nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja prvi dio sezone u Premijer ligi završili su na osmoj poziciji s 26 osvojenih bodova.

Klub iz mjesne zajednice, ove sezone je porazio velikane našeg nogometa Željezničar, Sarajevo i Čelik i jedna je od najljepših sportskih priča protekle godine.

Svakako da je jedan od najzaslužnijih za nogometno čudo iz Kaknja predsjednik kluba Mensur Mušija, ugledni biznismen i veliki fanatik nogometa, koji ima velike planove za budućnost, kada je u pitanju Mladost.

Sa prvim čovjekom premijerligaša iz Kaknja razgovarali smo šest dana prije prozivke nogometaša, koji je za SportSport.ba govorio o igračkoj križaljci, pripremama i nastavku prvenstva.

"Šef stručnog štaba Ibro Rahimić zakazao je prozivku nogometaša za 11. januar u 13 sati u prostorijama kluba. Na prozivci će biti nogometaši na koje računamo u nastavku prvenstva. Odlučili smo da će na transfer listi biti pet nogometaša, koji će dobiti odriješene ruke u izboru nove sredine. To su dva golmana Čokorilo i Čelebić, veznjaci Hasić i Ćurić, te napadač Ramović. Doveli smo mladog golmana Pavlovića, a treći golman će biti junior Selimović. Kada su u pitanju pojačanja, sigurno ćemo u narednom periodu angažovati tri-četiri provjerena igrača, koja će biti prava pojačanja za naš klub. U potrazi smo za jednim desnim bočnim, centralnim veznjakom, te jednim krilnim napadačem", ističe Mušija.

Mladost će priprema za nastavak sezone obaviti u Kaknju, Makarskoj i Antaliji.

"Iako smo planirali da idemo na Vlašić, to će vjerovatno otpasti radi popunjenih kapaciteta i gužve na planini. Do odlaska u Makarsku trenirat ćemo u Kaknju, da bi nakon Makarske otputovali za Tursku, gdje ćemo u Antaliji odigrati nekoliko jakih utakmica. Tražili smo utakmice protiv najboljih ekipa koja će u tom periodu boraviti u Antaliji, a za 19.februar dogovorili smo utakmicu protiv korejanskog prvaka. Vjerujem da ćemo spremni dočekati nastavak sezone, te da ćemo ostvariti svoj cilj, a to je ostanak u Premijer ligi", nada se prvi čovjek kluba iz Kaknja.

Osvrnuo se i na status kapitena i najboljeg strijelca Harisa Dilavera kojeg žele mnogi klubovi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Čuo sam da ga navodno želi Željezničar, te da se nalazi na njihovoj listi potencijalnih pojačanja, tu su još i neki klubovi iz Turske. Dilaver je naš kapiten i najbolji strijelac, ljubimac je navijača i ne vjerujem da će otići u neki drugi klub u Premijer ligi. Kada su u pitanju ponude iz inostranstva, mi ćemo naravno u razgovoru s njim i klubom koji ga želi pokušati izaći igraču u susret. Idealno bi bilo da ostane do kraja sezone, te da onda ode u inostranstvo jer mu je 25 godina i sigurno da je još mnogo godina kvalitetnog nogometa pred njim. Osim Dilavera klubovi se raspituju i za ostale naše igrače, ali siguran sam da će svi ostati u Mladosti najmanje do kraja sezone", kazao je za kraj razgovora za SportSport.ba Mensur Mušija.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi