Cimirot ide dalje, Šehiću ostaje žal

Evropska liga

Cimirot ide dalje, Šehiću ostaje žal

Fiorentina i PAOK su klubovi koji su izborili plasman u knock-out fazu Evropske lige iz grupe J.

PAOK je večeras savladao Liberec sa 2:0 i s tom pobjedom je završio na drugom mjestu grupe i plasirao se dalje. Golove za tim iz Soluna pistigli su Rodrigues u 29. i Pelkas u 67. minuti, a vrijedi istaći da je Cimirot na terenu proveo svih 90 minuta.

U drugoj utakmici ove grupe, Qarabag je poražen od Fiorentine sa 2:1 čime se oprostio od Evropske lige. Nakon vrlo sadržajnog prvog poluvremena, Fiorentina je u 60. minuti povela sa 1:0 golom Vecina, a taj gol ide na dušu Ibrahimu Šehiću koji nije najbolje reagovao.

Na 1:1 je u 73. minuti poravnao Reynaldo, ali je samo tri minute kasnije Chiesa pogodio za konačnih 2:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Qarabag je završio na trećem mjestu grupe sa sedam bodova, a dalje su prošli Fiorentina sa 13 i PAOK sa 10 bodova. Posljednji u grupi završio je Liberec koji je osvojio četiri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi