Cimirot: Svakoga respektujemo, ali nikoga se ne bojimo

Desni bočni mlade reprezentacije

Cimirot: Svakoga respektujemo, ali nikoga se ne bojimo

Dino Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija BiH još jednom nas je obradovala pokazavši pobjedom protiv Albanije na Bilinom polju da se ne moramo brinuti za budućnost našeg nogometa.

Teško je bilo koga izdvojiti od igrača svi su bili kao jedna cjelina koja je u svim segmentima igre nadigrala vršnjake iz Albanije. Mladi desni bek naše reprezentacije i nogometaš Leotara Gojko Cimirot, nije krio oduševljenje nakon pobjede naše reprezentacije na Bilinom polju.

"Otvorili smo dobro utakmicu i ispunili sve zamisli selektora, te poveli sa dva gola razlike nakon čega smo malo usporili sa jakim ritmom koji smo nametnuli. Primili smo gol u sudijskom vremenu prvog poluvremena, koji nas je malo presjekao, ali sreća pa je bio kraj poluvremena nakon čega smo otišli u svlačionicu", kaže mladi Cimirot.

Drugo poluvrijeme je bilo kao iz bajke

"Dogovorili smo se u pauzi da drugo poluvrijeme pokušamo zabiti pogodak koji bi možda i riješio pitanje pobjednika. Bili smo odlučni, držali smo loptu u svojim nogama i nismo dozvolili da nam protivnik ugrozi gol. Dva gola koja smo postigli su plod izrađenih akcija koje smo uvježbavali i na kraju uzdignute glave napustili Bilino polje", sretan je nogometaš trebinjskog Leotara.

Ambicije u kvalifikacijama su borba za vrh u konkurenciji jakih reprezentacija

"Naučili smo da svakoga respektujemo bez obzira protiv koga igramo, ali nikoga se ne bojimo, pa ni velike Španije. Sada nam slijedi pauza do sljedeće utakmice protiv Mađarske, a uz dobre pripreme kao što je to bio slučaj prije utakmice sa Albanijom ne sumnjam u povoljan rezultat protiv reprezentacije Mađarske na gostujućem terenu", uvjeren je Cimirot kojeg je selektor Vlado Jagodić prekomandovao iz veznog reda na desnog beka, a isti mu je odgovorio sjajnom igrom i borbenošću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.