Cimos i Gorenje još uvijek izjednačeni

Cimos i Gorenje još uvijek izjednačeni

Adnan Beganović

U 6. kolu Lige za prvaka rukometnog prvenstva Slovenije dvije vodeće momčadi, Cimos i Gorenje, zabilježili su sigune pobjede, te tako četiri kola prije kraja prvenstva ostali izjednačeni na vrhu tabele.

Gorenje našeg Adnana Harmandića bilo je bolje od Trebnja (28:23). Naš reprezentativac postigao je jedan pogodak, a najbolji kod Gorenja bili su Jure Dobelšek sa 8 i Matjaž Mlakar sa 5 postignutih golova.

Damir Doborac i njegov Cimos na svom parketu bez većih problema slavili su protiv Slovana (34:22). Doborac je u ovom susretu postigao dva gola, a Cimos su do pobjede predvodili Rok Praznik i Alen Blažević sa po 6 postignutih golova,
Celje PL nastavilo je sa lošim igrama. Ovaj put od Celja bolji je bio Prevent (34:33).

Rezultati 6. kola Lige za prvaka:
Prevent – Celje PL 34:33
Trebnje – Gorenje 23:28
Cimos – Slovan 34:22

Poredak: Cimos 43, Gorenje 43, Celje PL 33, Slovan 27, Trebnje 27, Prevent 24

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije